Продуктът е успешно добавен в количката
10,00 лв.

Медальон от БЯЛ БРЯСТ - по поръчка

  • Кат. номер: white elm - Ulmus laevis

Търсите медальон с изображение или символ, който не можете да откриете или не намирате такъв, който да отговаря на очакванията ви?

Или сте харесали медальон от колекциите ни, но предпочитате да бъде направен от друг материал или в друг размер?

Ние ви предлагаме възможността да направите индивидуална поръчка, която да бъде максимално съобразена с изискванията ви.

 

 За всяка индивидуална поръчка се изготвя фотошоп-симулация на крайния резултат в един или повече варианта,
след което изчакваме вашият избор, подвърждение или допълнителни изисквания.
(Улеснение за нас е ако ни изпратите изображение или линк към такова, което максимално се доближава до желаното от вас.
За целта е необходимо да предоставите актуален имейл за кореспонденция в заявената поръчка.)
След като вече сте се спрели на някой от предложените варианти, ние пристъпваме към изпълнението на поръчката.
Ако сте си избрали някой от готовите ни модели е достатъчно, да изберете материал
и да посочите каталожният номер като "кометар" при образуването на поръчката.
Всеки готов медальон, пристига с две безплатни връзки, за които можете да заявите
конкретена дължина, цвят, матреиал и начин на затваряне (с регулация на размера тип "шамбала" или с карабинка)
След симулацията е готова ще ви я изпратим на посоченият от вас имейл.  
След одобрение от ваша страна, поръчката се изпълнява в рамките на 2 до максимум 5 работни дни. Преди да изпратим готовият медальон,
отново ще ви изпратим снимки на крайният резултат и ще изчакаме последно потвърждение от ваша страна.

 

____________________________________________________

 

БЯЛ БРЯСТ

 

 

Дървото бряст (Ulmus), включва между 30 и 40 вида дървета, разпространени в диворастящо състояние в Северното полукълбо от Сибир до Индонезия и от Мексико до Япония. Разграничението между отделните видове е спорно, поради лесната им хибридизация и наличието на голям брой местни вариации. В България се срещат три вида: бял бряст (Ulmus laevis), полски бряст (Ulmus minor) и планински бряст (Ulmus glabra).

Белият бряст (Ulmus laevis) се среща в Централна и Източна Европа и Кавказ. Най-често расте на надморска височина под 400 m, най-вече в близост до реки и като цяло брястът е емблематично дърво за Европа. Дървесината му е здрава, твърда и плътна, а цветът и варира от бледо-жълтеникаво до белезникаво със сивеещи нюанси. Използва се най-често в мебелната промишленост и строителството, но ние смятаме, че материалът има и ювелирни качества.

Брястът присъства в културата и на много други народи.

Според Едас, първата човешка двойка е била създадена от две парчета дърво – мъжът от ясен, а жената от бряст.

В северните традиции бряста е бил особено важно „дърво пазител”, а в Швеция през 19 в. той  все още се е смятал за дърво пазител на стопанството. В стара Франция справедливостта била провъзгласявана под брястовете и там били провеждани важни заседания и срещи. В гр. Гизорс, на границата със северна Нормандия е имало огромен бряст под който кралете на Франция и дуковете на Нормандия са провеждали своите конференции, тъй като дървото е било достатъчно голямо да побере  и двете свити. Това дърво е било отрязано от Крал Филипе Август, който е искал да прекрати взаимоотношенията си с династията Плантагенет. Той не е бил единственият, който се е почувствал заплашен от силното присъствие на старите брястови дървета и от всеобщото уважение, което пораждали. Различни закони са се опитвали да прекъснат древното преклонение към бряста и другите дървета. Древните гърци и римляни са засаждали брястове по гробните места. Подобни действия са били открити по – късно в западната част на Европа. В Англия брястът се е използвал традиционно за изработката на ковчези.
В гръцката митология трите сестри нимфи, известни като Хеспериди, които пазели златните ябълки, били трансформирани след смъртта си във върба, топола и бряст. В легендата за Орфей, героят оплаквал смъртта на любимата си Евридика и под звуците на неговата арфа около него израснала брястова гора. 
В духовно отношение брястът заема междинно положение между живите и мъртвите. в Скандинавската митология е дърво-пазител между човешкия и природен дух.
В Англия и Германия  фолклорното наименование elven или elfenholz (елфско дърво) се използва и за дървото бряст. 
Базова цена:10,00 лв.
Моля, изберете:
Доставка
Как да поръчам в онлайн магазина?
Доставка

  Доставката на всички поръчки се извършва посредством куриер за сметка на клиента.

(Ако имате въпроси или други предпочитания относно доставката, може да ги опишете в коментара при образуване на поръчката или да се свържете с нас чрез съобщение във Facebook ТУК)

Доставката до офис на Еконт е с 20% по-евтина от тази до адрес.

Работно време на офисите на Еконт в цялата страна:

От Понеделник до Петък - 9:00ч - 18:00ч

В събота (различно според локацията) - 9:00ч ~ 13:00ч

(приблизителна цена за доставка до офис на Еконт ~ 5,40лв)

(приблизителна цена за доставка до адрес 6,80лв)

(при желана доставка до адрес в събота се оскъпява с 2,50лв)

(доставка до адрес в населено място без офис на Еконт струва приблизително 8,40лв)

В "Стъпка 2" при образуването на поръчка ще имате възможност да изберете "Начин на доставка" и да посочите конкретен офис на Еконт, който е удобен за Вас чрез интегрираният офис локатор.

Точната цена на доставката ще бъде изчислена след като изберете "Начин на дотавка".  

При поръчки на стойност над 100лв, доставката се поема от магазина и е безплатна за клиента.  

(Всички поръчки направени в работен ден до 16:30 часа (за събота до 12 часа), пристигат на следващият работен ден. Направените поръчки след този час, пристигат на по-следващият работен ден.)  

_____________________________________________

 

За доставка извън България се свържете с нас чрез съобщение във Facebook или на имейл gorgonaart@abv.bg  For delivery outside Bulgaria contact us via message on Facebook  or email gorgonaart@abv.bg

_____________________________________________  

 

GORGONA Art Shop

Как да поръчам в онлайн магазина?

Бихте могли да направите това чрез Ваш профил с регистрация в сайта или като гост, без регистрация. Ако вече сте направили своя избор и сте решили да закупите стока от нашия онлайн магазин, трябва да отидете на индивидуaлната страница на продукта, който сте избрали и да изберете размер (и/или цвят, ако има избор между  различни варианти). След това задайте желаното от Вас количество. Следващата стъпка е да маркирате бутона "Купи". Избраните продукти се събират в т.нар. "Количка". Там можете да коригирате артикулите и количествата, които сте заявили. Когато вече сте решили, че това са артикулите и количествата, които искате да купите, трябва да продължите нататък като попълните данните за доставка и отбележите начин на плащане.